ayearinbrazil.blogg.se

Utbytesstudent São Luis 13/14

Sjuk och Längtar Hem

Kategori: Allmänt

"If there ever comes a day when we can't be together, keep me in your heart, I'll stay there forever."
 
Nu ligger jag här i mitt brasilianska rum med fläkten på för fullt. Jag måste bara säga att det inte alls är roligt att ha feber i tropiskt klimat, usch usch. Helt ärligt är jag inte helt hundra på vad det är som är fel mer än att det är någon infektion. Men jag har fått medicin så jag borde bli bra snart. Det är inget alvarligt, så ingen anledning att bli oroad. En sak som jag hatar med att vara sjuk dock är att jag har såå mycket tid att tänka och sakna Sverige. Jag har faktiskt inte känt så mycket hemlängtan fram tills nu. Allt med Sverige känns så lockande och underbart just nu, haha, jag ligger här och gör listor på bl.a. svensk mat som jag saknar.
 
Orkar inte skriva mer just nu, så, beijos.
 
 
 
 

Independência do Brasil

Kategori: Allmänt

 
Den sjunde september var det Brasiliens självständighetsdag och den dagen skulle jag ha åkt med min familj till Alcântara men det slutar med att efter tre timmars väntande har båten fortfarande inte kommit. Så istället gick jag lite i Centro med familjen och sedan på väg hem råkar vi hamna mitt i någon slags parad, rätt så spännande faktiskt. 
 
 
Centro.
 
 
 
 
 
 
 
Paraden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tyckte i alla fall att se alla människor i alla möjliga åldrar marschera med sina flaggor och ramsor om Brasilien.
 
Beijos.

Brunch med Emmy

Kategori: Allmänt

"If your dreams don't scare you, they aren't big enough."
 
Vad gör man när man inte har någon skola en dag i mitten av veckan? Jo såklart åker man hem till sin kompis och gör pannkakor! Alltså, förra torsdagen hade jag ingen skola, så jag åkte hem till Emmy och gjorde lite god mat åt henne så att hon ska bli frisk snabbare! Hon har både brutit sin arm och varit jätteförkyld i mer än en vecka, så jag bara kände att jag måste, samtidigt som jag älskar hennes.
 
 
Jag gjorde pannkakor. Köpte lite choklad. Skar apelsin, banan och melon.
Så satte vi oss där ute och åt.
Lätt, men ååh så gott. 
 
 
 
 
 
Finns tyvärr ingen fin bild på varken mig eller Emmy, men ja ja.
 
Beijos.