ayearinbrazil.blogg.se

Utbytesstudent São Luis 13/14

ALLT

Kategori: Allmänt

Det är för mig helt sjukt att jag knappt har fem månader kvar. Tiden flyger. Jag känner att jag redan har börjat få lite blandade känslor där jag både tycker att det kommer vara skönt att komma hem till Sverige men samtidigt tänker jag att hur ska jag någon kunna lämna Brasilien. Det kommer bli sjukt svårt. Jag har verkligen kommit in i mitt liv här med min nya skola som jag nu har gått på i ungefär en månad och som jag trivs sjukt bra med och med familjen, kompisarna och allt verkligen! 
Jag vet att det var längesedan jag skrev men jag har bara inte skrivit, jag vet faktiskt inte helt varför. Det har både hänt mycket och inte så mycket. I december var jag i Rio de Janeiro ( !! jag har hur många bilder som helst på facebook som ni kan kolla på !! ), sedan var jag i Teresina och firade jul och nyår och sedan kom jag tillbaka till Sao Luis i början av januari och några veckor senare började skolan.
Rio var som en dröm. Det kändes helt seriöst overkligt och nu är det definitivt en av de städerna som jag vill bo i i framtiden. Vi var och såg bla. olika stränder, Jesus och pao de acucar, häftigt alltihopa. Teresina var också spännande eftersom jag åkte dit med min familj och det är där som de kommer ifrån och där mesta delen av deras släkt bor. Teresina ligger i grannstated Piaui och är ungefär sex timmar bort med bil. I december är det som varmast och eftersom det ligger inåt landet var det upp mot 40 grader hela tiden vi var där. 
Min nya skola heter CEI COC och ligger i Calhau, rätt så nära där jag bor. Det är en av de bättre skolorna i Sao Luis och jag har redan sett många skillnader från min första skola. Folk där är väldigt trevliga och även om det är en väldigt liten skola har jag fått många bra vänner redan ( jag lägger upp bilder senare ).
 
Om ni vill skypa förresten: @vendelahallon
 
puzz
 
ps. på lördag börjar karnevalen